Is jouw website veilig?

jun 15, 2023

Lees hier meer informatie over de verandering bij Chrome ivm de HTTPS codering. Bezoekers een veilig gevoel geven is uw hoogste prioriteit. De waarschuwing ‘Niet veilig’ SEO-sancties voor niet-naleving

Chrome markeert binnenkort alle niet-versleutelde pagina’s als ‘niet beveiligd’

chrome https

De Chrome-browser van Google markeert binnenkort elke site die geen HTTPS-codering gebruikt.

Vanaf juli, met de lancering van Chrome versie 68, markeert Chrome alle HTTP-sites als ‘niet beveiligd’ en markeert dit prominent in de URL-balk. In de loop van de afgelopen jaren heeft Google sterk gepleit voor het gebruik van HTTPS om uw browser gegevens te beveiligen tegen iedereen die uw bezoekers zou kunnen bespioneren terwijl het onderweg is tussen uw browser en een server.
Met Chrome versie 62 is Google al begonnen met het markeren van alle HTTP-sites met invoervelden ( formulieren ) als onveilig en zelfs al in 2016 vertoonde deze waarschuwing dezelfde waarschuwing voor alle sites die om wachtwoorden en creditcards vroegen.
Met deze aankomende update wordt elke HTTP-site gemarkeerd als ‘niet beveiligd’, ongeacht of deze invoervelden bevat of niet.

website niet beveiligd

Verminderd klantenvertrouwen
Geen beveiliging
Lagere omzet
Lagere ranglijst

website beveiligd

Meer verkopen
Veiliger afrekenen en browsen
Verhoogd vertrouwen
Hogere rankings

chrome icoon

De waarschuwing ‘Niet veilig’

Gebruikers met Google Chrome 68 of hoger, ingesteld om te worden vrijgegeven via automatische updates op 1 juli 2018, zullen een waarschuwing “Niet veilig” zien in de adresbalk voor elke site die geen SSL-certificaat gebruikt (ook bekend als “https “).
Als uw website geen “https: //” weergeeft met het groene “slot” -pictogram in de URL-balk, moet u nu handelen en een SSL-certificaat instellen. (Lees de technische details in het blog van Google)

SEO sancties

SEO-sancties voor niet-naleving

Google heeft sancties aangekondigd voor sites die als “Niet veilig” blijven; uw ranglijst kan worden beïnvloed en uw concurrentie die SSL-certificaten op hun site gebruikt, krijgt een hogere positie dan uw niet-beveiligde pagina’s. Google overweegt ook om niet-beveiligde sites te markeren met een waarschuwingspictogram in de zoekresultaten, wat het aantal klikken dat u krijgt aanzienlijk zou kunnen verminderen.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons zodat we ook uw website hoog in Google kunnen ranken.

Contacteer ons voor meer info