10 veranderingen die uw website beter maken

aug 15, 2023

Lees hier meer informatie over alle extra’s die met een nieuwe website verwezelijkt worden. Niet enkel het uiterlijk word aangepakt, dit is maar de tip van de ijsberg. Lees hieronder verder wat we allemaal veranderen aan uw website die u het leven gemakkelijker zal maken.

Website Redesign: Meer dan enkel uiterlijk

 

We zijn allemaal bekend met het uiterlijk van een slecht ontworpen website. Oude lettertypen, Flash-intro’s, chaotische tekst en zelfs bezoekersaantallen. Als je al deze elementen samenvoegt, ontstaat de perfecte cocktail van slecht webdesign.

Als dit klinkt als de beschrijving van jouw website (of als deze gewoon niet is bijgewerkt), dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een website-makeover.

Veel ondernemers streven naar een aantrekkelijkere website, en dat is volkomen begrijpelijk. Mensen, inclusief potentiële klanten, worden aangetrokken tot visueel aantrekkelijke dingen, zoals mooie gezichten, kunst en ja, zelfs websites.

Echter, webdesign gaat verder dan louter esthetiek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de websites van enkele uiterst succesvolle bedrijven die sinds 1994 nauwelijks zijn veranderd. Ondanks hun verouderde uiterlijk hebben deze websites nog steeds geen last van hun ouderwetse kenmerken.

Dus, waarom zou je een website volledig herontwerpen als deze toch succesvol is? Een uitstekende vraag.

Het ontwerp van een website is slechts een beperkt aspect van hoe het functioneert. De ware kracht schuilt in wat er zich achter de schermen afspeelt. Dit is waar je je echt op zou moeten concentreren bij het overwegen van een website-makeover en hoe dit kan bijdragen aan het succes van je bedrijf.

 

1. Analyse van concurrenten + onderzoek

 

concurrenten analyse

 

Elke herontwerp van een website zou moeten starten met een grondige analyse van de voornaamste spelers in jouw sector, oftewel je concurrenten.

We suggereren niet dat je hun stappen klakkeloos moet volgen, integendeel. Maar tenzij je op de hoogte bent van wat iedereen doet, loop je het risico onnodig hetzelfde werk te verrichten. Het kan bijvoorbeeld een industriestandaard zijn om prijzen op je website te vermelden. Als jij de enige bent die dit niet doet, naar wie denk je dat potentiële klanten zullen neigen?

Of het kan zijn dat al je concurrenten dezelfde standaard Wix-sjabloon gebruiken. Dit biedt jou de mogelijkheid om een website te creëren die opvalt en er heel anders uitziet.

Vanuit ons perspectief geldt: je kunt nooit te veel gegevens hebben.

 

 

2. Geoptimaliseerde inhoud

 

Inmiddels is het algemeen bekend dat content koning is. Waarom zou je anders een website (of een bedrijf) hebben als je niets te delen hebt?

Het optimaliseren van alle inhoud op je website, van je ‘Over Ons’-pagina tot je blog, is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat zoekmachines het kunnen vinden en dat mensen het kunnen lezen. Gelukkig hebben de algoritmen van Google zich ontwikkeld om meer te letten op de kwaliteit van je inhoud dan op de hoeveelheid keren dat je je focuszoekwoord herhaalt.

Geoptimaliseerde inhoud

 

Maar hoe beoordelen zoekmachines eigenlijk of je inhoud van hoge kwaliteit is?

Google heeft een voorkeur voor inhoud die:

 1. Gedeeld wordt – Als meer mensen je content delen (of ernaar linken), wordt dit beschouwd als een teken van kwaliteit.
 2. Betrouwbaar is – Als de content afkomstig is van een bron met een hoge domeinautoriteit, wordt deze als betrouwbaarder beschouwd.
 3. Grondig is – Als je content een volledige dekking biedt van je onderwerp (“De complete gids voor _____”) in plaats van slechts een oppervlakkig subonderwerp met 300 woorden.

Daarnaast is het belangrijk dat je content goed genoeg is, zodat de zoekmachinecrawlers deze kunnen begrijpen en indexeren. Dit omvat elementen zoals:

 • Titel-tags
 • Meta-beschrijvingen
 • Interne en externe links
 • Gerelateerde zoekwoorden
 • Afbeeldingen met alt-tags

Kortom, zorg ervoor dat je websitecontent niet alleen kwalitatief hoogstaand is, maar ook goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines om de beste resultaten te behalen.

   

  3. Sitemap

  sitemap

   

  Google weet vaak niet eens dat jouw website bestaat, tenzij je het hen vertelt. Een sitemap is precies wat de naam suggereert: een kaart voor jouw website. Het biedt gedetailleerde instructies over hoe je de pagina kunt doorlopen en welke inhoud er te vinden is.

  Zonder een sitemap moet je wachten totdat de Google-bots toevallig op jouw website stuiten en willekeurig door alle pagina’s navigeren. Dat kost tijd en moeite die niemand eigenlijk kan veroorloven.

   

  4. Mobielvriendelijk Design

   

  In 2014 overtrof het gebruik van mobiel internet al het gebruik van desktopcomputers voor surfen op het web, en deze kloof is alleen maar groter geworden sindsdien. Daarom is het des te verbazingwekkender dat, vijf jaar later, sommige bedrijven nog steeds geen overgang hebben gemaakt naar een responsieve en mobielvriendelijke website.

  Responsieve websites passen zich automatisch aan aan de schermgrootte van elk apparaat, of het nu een laptop, desktopmonitor, smartphone of tablet is. We hebben allemaal wel eens de frustratie ervaren van inzoomen en horizontaal scrollen op een smartphone om de inhoud te kunnen lezen (#de strijd is echt). Door het gemakkelijk en handig te maken om op jouw website te navigeren, kun je potentiële klanten aan je binden zodra ze je site bezoeken.

  Het laatste wat je wilt, is dat ze je website verlaten omdat deze niet goed werkt op hun iPhone-scherm. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw website zich aanpast aan de behoeften van mobiele gebruikers om hun ervaring te verbeteren en te voorkomen dat ze afhaken.

   

  5. Bijgewerkte server

   

  Als je een oud huis zou restaureren, zou je nooit beginnen met het kiezen van verlichting en het schilderen van kleuren zonder eerst het fundament te versterken, de muren te verstevigen en eventueel kamers toe te voegen die je nodig hebt. Pas daarna ga je verder met het decoreren van het interieur.

  Je website is eigenlijk niet anders. In deze analogie vertegenwoordigt je server het gebouw waarin je website zich bevindt. In feite huur je letterlijk serverruimte, zodat je website ergens kan ‘wonen’.

  Maar wat gebeurt er als je marketingcampagne echt goed loopt en je ’s nachts overspoeld wordt door klanten? Dat klinkt geweldig, maar een verouderde server kan al dat verkeer niet aan. Het is alsof je Thanksgiving viert voor je uitgebreide familie in een appartement met slechts één slaapkamer.

  Een bijgewerkte server betekent dat je kunt groeien zonder dat je website vastloopt. Bovendien moet je server snel genoeg zijn om je bezoekers tevreden te houden. Het is nu 2019, en mensen verwachten dat het internet razendsnel is. Als het om websites gaat, draait alles om directe bevrediging.

  Wanneer je klanten niet hoeven te wachten tot je site is geladen, zijn ze tevreden. Google is tevreden. Iedereen is tevreden. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je serverinfrastructuur en technische basis in orde zijn voordat je je richt op het aantrekken van bezoekers met een aantrekkelijke vormgeving en inhoud.

   

  6. SSL-certificaat

   

  Bent u weleens een website tegengekomen die begint met “https” in plaats van “http”? Die “S” staat voor “veilig”.

  Zonder in al te veel technische details te duiken – om onze analogie van de laatste alinea voort te zetten – kunt u een SSL-certificaat beschouwen als een stevig nachtslot dat op de ‘deur’ van uw website is geïnstalleerd.

  SSL-certificaten versleutelen de gegevens die vanuit uw domein naar de schermen van de gebruikers worden verzonden, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om toegang te krijgen, en tegelijkertijd bieden ze gemoedsrust aan uw klanten.

  En trouwens, Google geeft ook hogere rangordes aan websites die hiervan gebruikmaken.

  SSL certificaat

   

  7. Analytics

   

  Een herontwerp van een website kan een uitstekend rendement op uw investering opleveren. Maar hoe kunt u met zekerheid zeggen of u daadwerkelijk rendement heeft behaald?

  Het antwoord ligt in één woord: analyse.

  Websiteanalyse onthult wie uw site heeft bezocht, waar ze zich bevinden, welk apparaat ze gebruiken om toegang te krijgen tot het internet (zelfs het besturingssysteem!), welke pagina’s ze hebben bezocht, hoe snel ze de site hebben verlaten, hoeveel van hen nog nooit eerder op uw site zijn geweest, en nog veel meer.

  Google doet veel dingen goed, en hun Analytics-tool is daarop geen uitzondering. We voeren een grondige analyse uit voor elke afzonderlijke website die we ontwikkelen en we verstrekken deze informatie maandelijks aan onze klanten.

  Met deze duidelijke gegevens kunnen onze klanten zien wat werkt en wat niet, zodat ze weten waar ze hun online aanwezigheid in de toekomst kunnen optimaliseren.

  google Analytics

   

  8. Vereenvoudigd, georganiseerd ontwerp

   

  We zijn nu bezig met het daadwerkelijke ontwerp van uw website. (Ik heb al aangegeven dat het meer omvat dan alleen esthetiek!)
  Het verbeteren van de artistieke kwaliteit van uw website is één aspect, maar al dat ontwerp is nutteloos als uw website niet gebruiksvriendelijk is.

  Dit is waar de User Experience (UX) om de hoek komt kijken.
  Hoe graag u ook wilt dat zoekmachines onder de indruk zijn van uw pagina, uw klanten zijn mensen en raken gefrustreerd wanneer dingen ingewikkeld zijn.

  Neem bijvoorbeeld Craigslist. Het is misschien geen visueel aantrekkelijke website, maar het is goed georganiseerd. Bezoekers kunnen intuïtief vinden wat ze nodig hebben en verder gaan met hun dag. Dat is wat deze site al die jaren in bedrijf heeft gehouden.

  Het herontwerpen van uw website kan uw UX verbeteren door alle verwarrende visuele rommel te verwijderen. Door mensen precies te laten zien waar ze moeten klikken, hoe ze moeten bestellen en hoe ze contact met u kunnen opnemen, verwijdert u alle obstakels die hen zouden kunnen leiden naar een van uw concurrenten.

   

  9. Knoppen voor sociaal delen

   

  social Sharing

   

  Voor maar liefst 42% van de millennials wordt sociale media beschouwd als het meest relevante advertentiekanaal. Zelfs bij babyboomers staat het op de tweede plaats, net achter de televisie.

  Herinner je je nog dat “aantal shares” een van de indicatoren was van hoogwaardige content?

  Door waardevolle inhoud aan te bieden die het delen waard is, samen met eenvoudige methoden om deze te delen via socialemediaknoppen, vergroot je de kans dat bezoekers je bedrijf leuk vinden, tweets plaatsen en pins maken.

  Bovendien, wanneer anderen jouw boodschap verspreiden, heeft dit een positieve invloed op je geloofwaardigheid en reputatie. Het delen van je boodschap door anderen kan wonderen doen voor de manier waarop mensen jouw bedrijf waarderen.

   

  10. Marketingplan

   

  Om de woorden van de dichter John Donne te parafraseren: “Geen enkele website staat op zichzelf.”

  Als u uw doelen wilt bereiken, meer leads wilt genereren en uw inkomsten wilt verhogen, is het niet voldoende om alleen uw website opnieuw te ontwerpen.

  U heeft een doordacht marketingplan nodig (en nee, SEO alleen telt niet als marketing). Pay-per-click campagnes, billboards, zelfs radioreclames – al deze methoden dienen als lokmiddelen om mensen terug naar uw website te trekken.

  Maar digitaal marketing heeft een voordeel boven alles: het vermogen om zich te richten op een specifieke doelgroep.

  Pay-per-click (PPC) campagnes vormen hier een uitstekend voorbeeld van. U creëert een advertentie voor uw bedrijf gericht op een zorgvuldig geselecteerd zoekwoord. Google zal uw advertentie tonen aan mensen die, op basis van hun zoekgeschiedenis, naar verwachting geïnteresseerd zijn. U beslist zelf hoeveel u wilt betalen (tussen €0,50 – €1) telkens wanneer iemand op uw advertentie klikt.

  Kan een reclamebord dat? Ik betwijfel het.

   

  Conclusie

   

  We zijn misschien vooringenomen, maar we hebben echt het volste vertrouwen in de kracht van op maat gemaakte, strategische, doelgerichte website vernieuwingen (en we hebben de casestudy’s om het te bewijzen).

  Als je er helemaal klaar voor bent, draait een website redesign om:

  – Het bereiken van de juiste klanten,
  – Ze aantrekken,
  – Ervoor zorgen dat ze blijven, en
  – Ze omzetten in fans die jouw boodschap verspreiden.

  Beschouw een website redesign als veel meer dan alleen het uiterlijk van je site veranderen. Het is een instrument om jouw bedrijf te helpen bereiken waar het moet zijn.

  Jij vertelt ons waar je wilt zijn, en wij zullen je helpen om daar te komen.

  Neem contact met ons op

  Neem contact met ons zodat we ook uw website hoog in Google kunnen ranken.

  Contacteer ons voor meer info